Siirry pääsisältöön

SEURAA JONNAN VALMENNUSTA OSA 10 / PÄÄTÖS


Jonnan valmennus on päättynyt lepoviikkoon. Viimeinen jakso mentiin entistä kovempaa 3-jakoisella treeniohjelmalla. Sarjat vietiin loppuun asti ja mausteina käytettiin erilaisia erikoistekniikoita. Ruoka pysyi kohtuullisen samana koko valmennuksen ajan, tosin lepoviikoille hieman vähennettiin kaloreita.

Näinkin lyhyessä ajassa saatiin hienosti kehitystä aikaiseksi💪😉.

Tässä vielä Jonnan kommentit valmennuksesta:

Lämmin kiitos kuluneista kuukausista. Päällimmäinen tunne on kiitollisuus ja haikeuskin - nyt jatkan tästä itsekseni eteenpäin entistä motivoituneempana.

Jokainen ohjauskerta ja viikottaiset omat treenit olivat tavalla tai toisella opettavaisia. Mietin paljon omaa tekemistäni ja mielelläni kuulin valmentajalta perusteluita annettuihin ohjeisiin. Sain valmennuksesta paljon vahvistusta jo omaksutulle treenifilosofialleni, mutta vielä enemmän uusia näkökulmia ja vinkkejä. Valmennus vakuutti, että ruokavalion ja levon optimoinnilla saadaan hyvin suunnitellun treeniohjelman tulokset näkyville. Mikään edellisistä ei yksin riitä.

Omat tavoitteeni valmennukselle täyttyivät hyvin. Vaikka mittaukset eivät suuria muutoksia todenna, niin peilikuva ja vaaka kertovat fyysisistä muutoksista. Massaa on siis hiukan tullut lisää, lihaksen ja rasvakudoksenkin muodossa. Treenit kulkivat hyvin ja toteutin nousujohteista harjoittelua. Edelleen palautuminen on ajoittain puutteellista, mutta nyt ymmärrän paremmin sen merkityksen kokonaisuuteen. Ruokavalio jatkuu kohdallani samankaltaisena, eli kiinnitän jatkossakin paremmin huomiota ravintoainejakaumaan. Ruoka-aineet löytyivät lähes kaikki jo ennenkin omalta lautaselta.

Olen tottunut itsenäiseen treenaamiseen omien suunnitelmien ja tietotaidon mukaisesti. Ei ollut siis pelkästään helppoa olla toisen valmennettavana. Treeniin, lepoon ja ruokavalioon liittyviä ohjeita noudatin 80/20 periaatteella, eli vähän lipsuin siellä täällä, mutta pääsääntöisesti tein mitä pyydettiin. Tämä on linjani myös jatkossa, joustavuus. Enhän ole kuitenkaan fitnessurheilija, vaan elämäntapakuntoilija. 

Haasteita valmennuksen aikana toivat lähinnä ylimääräiset työhön kuuluvat ryhmäliikuntatunnit, jotka haukkasivat palan palautumisesta. Ja kuten useimmat, myös minä sorrun helpommin herkkuihin väsyneenä. Valmennusjakson aikana sairastin flunssan lepoviikolla, eli vaikka jälleen mentiin palautumisen kustannuksella, pystyin tästä johtuen tekemään kuitenkin kaikki treenit. Alaselkä kipuili kauden puolivälissä, muutoin kroppa on tuntunut toimivalta.

Suski on valmentajana vaativa ja pikkutarkka, erittäin läsnäoleva ja auttavainen. Hän on asiakastaan varten. Suski on löytänyt vahvan oman tavan toteuttaa valmennuksiaan ja tällä päästään kyllä hyviin tuloksiin. 


Kiitos!❤

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MITEN PRÄSSÄÄT?

Jalkaprässi on varmaan yksi suosituimmista kuntosalilaitteista jalkoja treenatessa. Laitetaan vaan jalat levylle ja työnnetään. Onko se näin yksinkertaista? Ei ihan. Jalkaprässi ei korvaa kyykkyjä. Vaikka tekisit kuinka syviä prässejä, ne eivät kehitä yhtä hyvin pakaralihaksia, vatsalihaksia ja monia muita tukilihaksia kuten kyykyt. Monelle jalkaprässi on kuitenkin hyvä etureisien lihasmassan harjoite, kun se tehdään lihastuntumalla eikä vain yritetä saada mahdollisimman paljon rautaa ylös pienellä liikeradalla. Jos haluat tasapainoiset jalkalihakset, tulee niitä treenata erilaisilla liikkeillä. Pelkkä jalkaprässi tai kyykkykään ei yksinään riitä. Miten jalkaprässillä sitten pitäisi treenata? Yksi huomioitava asia on se, miten jalat asetetaan levylle.   Asettamalla jalat keskelle lantion levyiseen asentoon saat parhaiten harjoitettua jalkoja tasapainoisesti sekä etu- että takareisien osalta. Jos taas asetat jalat leveämmälle, treenaat lähinnä lähentäjiä. Jo

PALJONKO PAINOJA?

Jos tangossa ei ole tarpeeksi rautaa, ei se lihas kasva. Mutta kuinka paljon on tarpeeksi? Paljonko nousee penkistä? Millä painolla kyykkäät? Mietitkö, että mitä väliä sillä on? Eikö se riitä, että lihaksissa tuntuu mukava polte? Miksi pitäisi pyrkiä joihinkin tiettyihin treenipainoihin? No esimerkiksi siksi, ettei kroppa kiinteydy ilman riittävää voimatasoa. Jos et ole juurikaan treenannut lihasvoimaa, huonoja uutisia: lihaksesi ovat unessa. Arkiaskareissa, juoksulenkillä ja jopa lihaskuntojumpissa lihaksesi käyttävät vain hitaita soluja. Nopeat lihassolut, ne voiman kasvattamisessa tärkeät, vain laiskottelevat. Et siis kiinteydy, eikä lihas kasva. Sinun on turha haaveilla pyöreistä pakaroista, erottuvista olkapäistä tai kivoista käsivarsista, ellet pysty liikuttelemaan riittävän isoja rautoja. Näin se vain on. Sporttisten muotojen lisäksi saat kasvaneesta voimasta ja lihasmassasta muutakin hyötyä. Aineenvaihduntasi tehostuu ja voit syödä enemmän lihomatta. Tyypillinen onge

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta. Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve. Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin l