Siirry pääsisältöön

PÄÄSEEKÖ SELLULIITISTA EROON?


Selluliitti on kiusallinen kosmeettinen ongelma. Lääketieteellisesti selluliitilla tarkoitetaan ihon tulehdustilaa, joka voi olla lähes missä päin kehoa tahansa. Yleisimmin selluliitilla tarkoitetaan kuitenkin appelsiini-ihoa, joka pääasiassa on vain rasvaa. Appelsiini-iho on tyypillisempää naisille, sillä sidekudoksen muodonmuutoksesta johtuen rasva lokeroituu eri tavoin naisilla kuin miehillä. Lisäksi naisten iho on usein ohuempi kuin miehillä, jolloin rasvapahkurat erottuvat selkeämmin ihon pinnan alta.

Sidekudoksen laatu (sidekudos ympäröi kaikkia solujamme) on yksilöllisesti erilaista, joten se, kuinka vetäytyvää tai löysää sidekudoksesi on, vaikuttaa siihen, miltä ihosi sekä kudoksesi näyttävät.
On muutamia hyväksi havaittuja keinoja päästä eroon selluliitista eli appelsiini-ihosta. Tiedät, että rasvavarastoihin voit vaikuttaa liikunnan ja ruokavalion avulla. Yhdistämällä aerobisen liikunnan ja lihaskuntoharjoittelun pystyt vaikuttamaan rasvalokeroiden tilavuuteen. Kun rasvan määrä pienenee, niin myös ihon pinta näyttää tasaisemmalta. Lihaskuntoharjoittelussa kannattaa valita kokonaisvaltaisia perusliikkeitä, joilla hormonitekijät, jotka tehostavat rasvanpalamista, lisääntyvät. Lisänä täsmäliikkeitä, joilla on vaikutusta niin sidekudoksen muokkaantumiseen kuin myös lihasten muotoon.

Liikunta edistää tehokkaasti sekä lymfanestekiertoa että ihon pintaverisuonten verenkiertoa. Selluliitille onkin tyypillistä, että ihon ja ihonalaiskudoksen verenkierto sekä aineenvaihdunta ovat heikentyneet, joten liike on lääke kyseiseen ongelmaan.

Myös veden riittävä juominen on tärkeää, jotta neste- eli lymfakierto pysyy vilkkaana. Liian vähäinen nesteensaanti kuivattaa myös iho- ja sidekudosta, jolloin niiden aineenvaihdunta sekä terveys kärsivät. Nesteen lisäksi on luonnollisesti huomioitava myös terveellinen, runsaasti kasviksia, hyvälaatuisia proteiineja, sopivasti hyviä rasvoja sekä maltillinen määrä hiilihydraatteja sisältävä ravitsemus.

Myös mekaanisesta ihon lisähoidosta voi olla apua selluliitin selättämisessä. Kuivahieronta sekä kylmä-lämpö-suihkuttelut parantavat sekä ihon rakennetta, että pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta.
Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve.
Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin liikunta, ku…

SYÖTKÖ LIIAN VÄHÄN?

Luulitko, että mitä vähemmän syöt, sitä tehokkaammin laihdut? Totuus on se, että liian vähäisen syömisen seurauksena painonpudotus voi tyssätä heti alkuunsa tai ainakin hidastua oleellisesti. Lihasmassasta on turha haaveillakaan liian vähäisellä syömisellä.
Kun kehosi huomaa, että ravintoa on saatavilla liian niukasti, se tarrautuu jäljellä oleviin energiavarastoihinsa kaikin keinoin. Elimistösi menee niin sanotusti säästöliekille. Säästöliekissä energiankulutus vähenee ja aineenvaihdunta hidastuu eikä paino tällöin putoa. Kaikki ylimääräinen liike vähenee ja sitä myötä myös kulutus heikkenee. Aineenvaihdunnan hidastuessa keho ei suostu enää luovuttamaan rasvaa, vaan alkaa ottaa energiaa mm. lihaksista. Yleisin ja suurin virhe painonpudottajille on tässä tilanteessa vähentää kaloreita entisestään.
Liian vähäisen syömisen vuoksi lihasmassasi katoaa ja syömiseen liittyvät mielitekosi kasvavat. Jos saat energiaa syömisistäsi liian vähän, liikkuminenkaan ei huvita. Varoituskellojen pitäi…

TÄYDELLISET TREENIHOUSUT - ONKO NIITÄ?

Itsehän olen treenivaatteiden suurkuluttaja ja lompsuttelen niissä suurimman osan ajastani. Niiden pitää siis olla laadukkaat, miellyttävät päällä ja säilyttää ominaisuutensa pesusta toiseen. Omaan treenivaatekokoelmaan on kertynyt niin huteja kuin timantteja. Kerron teille nyt omat ehdottomat suosikkini.
Varsinkin treenihousuista etsin jatkuvasti niitä täydellisiä. Tiedättehän tunteen, kun joka treenisarjan jälkeen tai pitkin jumppaa pitää nostella valahtavia housuja? Ärsyttävää! Huonoista treenihousuista myös pikkarit vilahtavat läpi kyykätessä, ne litistävät liikaa tai sitten eivät ole tarpeeksi tukevat. Ainakin itse tykkään myös vähän korkeammasta vyötäröstä.
Yläosista käytän treeneissä aina toppeja, kun taas töissä paljon pitkähihaisia, varsinkin näin kylmään aikaan. Myös yläosille olen asettanut oman vaatimuslistan. Ne eivät saa olla liian tiukkoja, muttei myöskään roikkua päällä. Ei liian pitkiä ettei kroppa näytä pitkulaiselta pötköltä. Hyvän yläosan löytäminen on kuitenkin h…