Siirry pääsisältöön

TEHOSTA TREENIÄSI!Jos treenissäsi ei tule hiki, helteidenkin ulkopuolella, on siinä jotain vikaa. Näen aivan liian usein kuntosaleilla ihmisiä, jotka pläräävät puhelintaan, seurustelevat treenin lomassa tai vaan istuvat tauoillaan liian pitkään. Tosiasiassa joka kerta, kun salilla ajatuksesi harhaantuvat mihinkään muuhun kuin harjoitteluun, menetät jotain tuloksia tuottavasta treenistä. Jos käyt salilla kaverisi kanssa, niin harjoitelkaa koko ajan vuorotellen intensiivisesti ja seurustelkaa ennen treeniä sekä treenin jälkeen. Vielä parempi on, kun treenaat yksin ja pidät sellaista tempoa päällä, ettet ehdi muuta ajatellakaan kuin korkeintaan seuraavaa liikettä tai sarjaa.

Tehostaaksesi treeniäsi kokeile supersarjoja. Supersarjojen ideana on treenata kahta eri liikettä ilman taukoja. Tehokasta ja nopeaa. Pystyt pitämään tauot minimissä, kun valitset supersarjapareihin eri lihaksia. Näin toinen lihas palautuu, kun toista lihasta harjoitellaan. Supersarjaparien lihasparien tulisi kuitenkin sijaita riittävän lähellä toisiaan, jotta lihaksen rakentamiseen oleellisesti liittyvä veren siirtyminen kumpaankin lihakseen on mahdollista. Saadaksesi viimeisetkin mehut puristettua lihaksista, voit tehdä myös supersarjoja samoille lihaksille.

Lyhyet tauot sarjojen välillä sekä korkealla intensiteetillä tehty harjoitus lisäävät kehon omaa testosteroni- ja kasvuhormonituotantoa. Nämä hormonit ovat tärkeimpiä, kun ajatellaan lihasten kasvua ja rasvanpolttoa. Jos tavoitteenasi on rasvanpoltto, niin sitä lyhyempinä tauot kannattaa pitää.

Supersarjat mahdollisimman lyhyillä tauoilla vaativat myös hyvää aerobista kuntoa. Voit alkuun pitää liikeparin jälkeen esim. 60s taukoa, mutta treenistä treeniin lyhentää taukoa. Näin saat myös treenistäsi nousujohteista ja pikku hiljaa tehokkaampaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VÄSYTTÄÄKÖ RUOKAILUN JÄLKEEN?

NYT RULLATAAN!

Kiristää ja kipuilee, pitäisikö mennä hierojalle? Venyttely ei tuota tulosta, liikkuvuus ei parane eikä jäykkyydet lähde. Mitä jos hankkisit itsellesi rullan? Voit säästyä parhaimmassa tapauksessa hierontakäynneiltä ja mikä parasta, voit rullailla milloin vaan ilman ajanvarausta ja ihan ilmaiseksi.
Suurimmalla osalla meistä on, ainakin joskus, lihaksissaan triggerpisteitä eli ärtyneitä kipukohtia. Varsinkin liikkumattomuus ja liika istuminen aiheuttaa lihasten jumiutumista ja huonoa toimivuutta. Mutta näin käy myös aktiivisen liikunnan harrastajankin, mikäli ei satsata kehonhuoltoon. Rullauksella saadaan avattua näitä jumitiloja ja sitä myöten parannetaan kehon liikkuvuutta, mutta myös lihasten voimantuottokykyä.
Vaikka sinulla ei olisi kiputiloja eikä liikkuvuusongelmia, suosittelen silti käyttämään rullausta. Paremman voimantuoton lisäksi rullaus vähentää lihaskipuja, auttaa palautumisessa ja parantaa jopa ryhtiä. Kehonhuoltoa ei siis pidä aloittaa vasta kipujen ilmaannuttua.

Rull…

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta.
Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve.
Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin liikunta, ku…