Siirry pääsisältöön

TEHOSTA TREENIÄSI!Jos treenissäsi ei tule hiki, helteidenkin ulkopuolella, on siinä jotain vikaa. Näen aivan liian usein kuntosaleilla ihmisiä, jotka pläräävät puhelintaan, seurustelevat treenin lomassa tai vaan istuvat tauoillaan liian pitkään. Tosiasiassa joka kerta, kun salilla ajatuksesi harhaantuvat mihinkään muuhun kuin harjoitteluun, menetät jotain tuloksia tuottavasta treenistä. Jos käyt salilla kaverisi kanssa, niin harjoitelkaa koko ajan vuorotellen intensiivisesti ja seurustelkaa ennen treeniä sekä treenin jälkeen. Vielä parempi on, kun treenaat yksin ja pidät sellaista tempoa päällä, ettet ehdi muuta ajatellakaan kuin korkeintaan seuraavaa liikettä tai sarjaa.

Tehostaaksesi treeniäsi kokeile supersarjoja. Supersarjojen ideana on treenata kahta eri liikettä ilman taukoja. Tehokasta ja nopeaa. Pystyt pitämään tauot minimissä, kun valitset supersarjapareihin eri lihaksia. Näin toinen lihas palautuu, kun toista lihasta harjoitellaan. Supersarjaparien lihasparien tulisi kuitenkin sijaita riittävän lähellä toisiaan, jotta lihaksen rakentamiseen oleellisesti liittyvä veren siirtyminen kumpaankin lihakseen on mahdollista. Saadaksesi viimeisetkin mehut puristettua lihaksista, voit tehdä myös supersarjoja samoille lihaksille.

Lyhyet tauot sarjojen välillä sekä korkealla intensiteetillä tehty harjoitus lisäävät kehon omaa testosteroni- ja kasvuhormonituotantoa. Nämä hormonit ovat tärkeimpiä, kun ajatellaan lihasten kasvua ja rasvanpolttoa. Jos tavoitteenasi on rasvanpoltto, niin sitä lyhyempinä tauot kannattaa pitää.

Supersarjat mahdollisimman lyhyillä tauoilla vaativat myös hyvää aerobista kuntoa. Voit alkuun pitää liikeparin jälkeen esim. 60s taukoa, mutta treenistä treeniin lyhentää taukoa. Näin saat myös treenistäsi nousujohteista ja pikku hiljaa tehokkaampaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta.
Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve.
Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin liikunta, ku…

SYÖTKÖ LIIAN VÄHÄN?

Luulitko, että mitä vähemmän syöt, sitä tehokkaammin laihdut? Totuus on se, että liian vähäisen syömisen seurauksena painonpudotus voi tyssätä heti alkuunsa tai ainakin hidastua oleellisesti. Lihasmassasta on turha haaveillakaan liian vähäisellä syömisellä.
Kun kehosi huomaa, että ravintoa on saatavilla liian niukasti, se tarrautuu jäljellä oleviin energiavarastoihinsa kaikin keinoin. Elimistösi menee niin sanotusti säästöliekille. Säästöliekissä energiankulutus vähenee ja aineenvaihdunta hidastuu eikä paino tällöin putoa. Kaikki ylimääräinen liike vähenee ja sitä myötä myös kulutus heikkenee. Aineenvaihdunnan hidastuessa keho ei suostu enää luovuttamaan rasvaa, vaan alkaa ottaa energiaa mm. lihaksista. Yleisin ja suurin virhe painonpudottajille on tässä tilanteessa vähentää kaloreita entisestään.
Liian vähäisen syömisen vuoksi lihasmassasi katoaa ja syömiseen liittyvät mielitekosi kasvavat. Jos saat energiaa syömisistäsi liian vähän, liikkuminenkaan ei huvita. Varoituskellojen pitäi…

TÄYDELLISET TREENIHOUSUT - ONKO NIITÄ?

Itsehän olen treenivaatteiden suurkuluttaja ja lompsuttelen niissä suurimman osan ajastani. Niiden pitää siis olla laadukkaat, miellyttävät päällä ja säilyttää ominaisuutensa pesusta toiseen. Omaan treenivaatekokoelmaan on kertynyt niin huteja kuin timantteja. Kerron teille nyt omat ehdottomat suosikkini.
Varsinkin treenihousuista etsin jatkuvasti niitä täydellisiä. Tiedättehän tunteen, kun joka treenisarjan jälkeen tai pitkin jumppaa pitää nostella valahtavia housuja? Ärsyttävää! Huonoista treenihousuista myös pikkarit vilahtavat läpi kyykätessä, ne litistävät liikaa tai sitten eivät ole tarpeeksi tukevat. Ainakin itse tykkään myös vähän korkeammasta vyötäröstä.
Yläosista käytän treeneissä aina toppeja, kun taas töissä paljon pitkähihaisia, varsinkin näin kylmään aikaan. Myös yläosille olen asettanut oman vaatimuslistan. Ne eivät saa olla liian tiukkoja, muttei myöskään roikkua päällä. Ei liian pitkiä ettei kroppa näytä pitkulaiselta pötköltä. Hyvän yläosan löytäminen on kuitenkin h…