Siirry pääsisältöön

VOIKO ETÄVALMENNUKSELLA SAADA TULOKSIA?
Erilaisia nettivalmennuksia on netti pullollaan, mutta onko näistä mitään iloa? Markkinointi on kovaa, hinnat alhaisia ja ihmiset ostaa. Pahimmillaan nettivalmennuksissa toimitetaan ohjelmat massana ilman yksilöllisyyttä. Liukuhihnalta samat kuntosaliohjelmat ja ruokaohjelmat kaikille, voiko tämä toimia? Ehkä jollekin.

Nettivalmennus voi toimia salikonkarille, mutta aloittelijalle en tällaista palvelua suosittele. Maksettu paperi ei opeta oikeaa tekniikkaa, joka on kaiken a ja o. Valmennuksessa pitää myös mielestäni olla jonkunlainen suunnitelma etenemiselle. Ruokaohjelmissa tulisi jokainen huomioida yksilönä. Samat kalorit tai ravintoainejakaumat eivät sovi kaikille. Ja kun kyse on valmennuksesta, pitäisi taustalla olla oikea valmentaja seuraamassa valmennuksen etenemistä.

Itse puhun oman palveluni yhteydessä mieluummin etävalmennuksesta. Etävalmennukseni perustuu samoihin periaatteisiin kuin lähivalmennuksenikin eli yksilöllisyyteen. Kaikissa ohjelmissa huomioidaan asiakkaan tavoitteet, osaaminen ja kehitys. Seuraan taustalla koko ajan valmennettavieni etenemistä ja olen aina valmiina vastaamaan asiakkaitteni kysymyksiin.

Yhden etävalmennettavani 4 kuukauden valmennus päättyi juuri. Hän oli aiemmin ostanut nettivalmennuksen saamatta tuloksia, joten hän katsoi tarvitsevansa henkilökohtaisempaa valmennusta. Koska asiakas asui eri paikkakunnalla, hän päätyi etävalmennukseeni.

Tavoitteena 31-vuotiaalla asiakkaallani oli kiinteytyminen. Hän oli jo ennestään erittäin hoikka, vaikka rasvaa olikin jonkin verran kertynyt. Painon pudotukseen ei ollut tarvetta, joten ruokaa lisättiin hänen aiempaan ruokavalioonsa nähden. Kuntosaliharjoittelussa aloitettiin perusteista ja perusliikkeistä. Kuntosaliohjelmassa hänellä oli käytössään kirjalliset ohjeet, kuvat sekä videot liikkeistä. Lisäksi opastin häntä tekniikoista ja muista huomioon otettavista asioista aivan kuten teen lähivalmennettavienkin kanssa. Jos joku liike tuntui hankalalta tai vaikealta toteuttaa, se vaihdettiin toiseen.

Asiakkaani noudatti tunnollisesti ohjeitani ja tulokset olivat myös sen mukaisia. Paino pysyi koko valmennuksen ajan lähes samana, mutta senttejä lähti. Vyötärö kapeni entisestään vielä 4,5 senttiä ja navan kohdalta jopa 7 senttiä. Voimatasot nousivat hurjaa vauhtia ja asiakas alkoi tosissaan innostua kuntosalitreenaamisesta. Kun saimme rasvaa poltettua ja samalla rakennettua hieman lihasmassaa alkoi asiakkaan kroppa muotoutua sekä kiinteytyä ja muutos näin lyhyessä ajassa oli suorastaan hämmästyttävä.

Vaikka jokaisen asiakassuhteen päättyminen on aina haikeaa, yritän parhaani mukaan auttaa heitä pärjäämään ilman minua. He kuitenkin tietävät, että otan heidät aina lämpimästi takaisin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VÄSYTTÄÄKÖ RUOKAILUN JÄLKEEN?

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta.
Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve.
Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin liikunta, ku…

SYÖTKÖ LIIAN VÄHÄN?

Luulitko, että mitä vähemmän syöt, sitä tehokkaammin laihdut? Totuus on se, että liian vähäisen syömisen seurauksena painonpudotus voi tyssätä heti alkuunsa tai ainakin hidastua oleellisesti. Lihasmassasta on turha haaveillakaan liian vähäisellä syömisellä.
Kun kehosi huomaa, että ravintoa on saatavilla liian niukasti, se tarrautuu jäljellä oleviin energiavarastoihinsa kaikin keinoin. Elimistösi menee niin sanotusti säästöliekille. Säästöliekissä energiankulutus vähenee ja aineenvaihdunta hidastuu eikä paino tällöin putoa. Kaikki ylimääräinen liike vähenee ja sitä myötä myös kulutus heikkenee. Aineenvaihdunnan hidastuessa keho ei suostu enää luovuttamaan rasvaa, vaan alkaa ottaa energiaa mm. lihaksista. Yleisin ja suurin virhe painonpudottajille on tässä tilanteessa vähentää kaloreita entisestään.
Liian vähäisen syömisen vuoksi lihasmassasi katoaa ja syömiseen liittyvät mielitekosi kasvavat. Jos saat energiaa syömisistäsi liian vähän, liikkuminenkaan ei huvita. Varoituskellojen pitäi…