Siirry pääsisältöön

SEURAA JONNAN VALMENNUSTA!


Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä seuraamaan  PT-valmennusta sivusta katsojana. Jonna valikoitui ilmaisen valmennuksen hakijoista ja valmennuksen etenemistä seurataan niin blogissa, facessa kuin instassakin. Otahan välineet seurantaan!

Näin Jonna esittelee itsensä:

Olen 39-v. yhden lapsen äiti, koulutukseltani fysioterapeutti. Työskentelen liikunta-alalla LadyFitness naisten kuntokeskuksessa. Työnkuvaani kuuluu yksilö- ja ryhmäliikunnanohjaus, asiakaspalvelu sekä esimiestehtävät. 

Kävin ensimmäisessä jumpassa 17-vuotiaana, siihen asti liikuin pyöräillen ja lenkkeillen. Hyötyliikunnan mallin sain kotoa. Tästä pari vuotta eteenpäin ohjasin ensimmäisen spinning-tuntini - sillä tiellä olen edelleen, lajeja tullut vain lisää. Liikun työkseni, ja vapaa-ajalla harjoittelen kuntosalilla ylläpitääkseni voimatasoja ja oman ihanteena mukaisesti sporttista ulkonäköä. Fitness-tyyppinen elämäntapa ilman tarkempia tavoitteita on ollut osa minua jo 20 vuotta. 

Hoikkuuden ihannointi on muuttunut lihaksikkuuden ja terveyden ylläpidoksi ja syömisestä on tullut rentoa ja sallivaa. Miksi hakeuduin valmennukseen? Rakkaudesta lajiin! Tavoitteeni on löytää tasapaino rasituksen ja levon välillä, sekä optimoida liikunnan ja ravinnon määrä lihaskasvua tukevaksi. Minulla on urheilijan identiteetti, mutta ei varsinaisia tulostavoitteita, jolloin kuntoilun määrä menee helposti myös yli. Uskon, että voin oppia parhaiten uutta ja löytää uusia näkökulmia harjoitteluuni/työhöni tekemällä yhteistyötä ammattilaisen kanssa. Astun nöyränä ja uteliaana ohjattavan rooliin, sillä jokainen meistä tarvitsee ulkopuolista tukea ja kannustusta tavoitellessaan muutosta.

Valmentajan näkökulma:

Kuten kuvastakin näette, Jonna on jo hyvässä kunnossa ja motivaatiota tavoitteelliseen tekemiseen löytyy. Lähdemme tavoittelemaan niin ruokailun kuin treenienkin suhteen lisää lihasta ja voimaa. Jonnan ryhmäliikuntaohjaus asettaa eteen varmasti haasteita, koska joudumme yhdistämään sekä kestävyysliikunnan että voimaharjoittelun, joka ei lihaskasvatuksen kannalta ole se paras asetelma.

Enemmänkin fiilispohjaiseen treenaukseen tottuvalle suurin muutos tulee varmasti olemaan se, että voimaharjoitteluun tulee jonkinlainen punainen lanka. Kun harjoittelu ohjelmoidaan, se luo edellytykset nousujohteiselle harjoittelulle. Pientä jarrua tekeminen tarvitsee, jotta myös palautumiselle jää aikaa.

Kun asiakkaana on liikunnan ammattilainen, toivon näin valmentajana pystyväni antamaan uusia oivalluksia lihaskuntoharjoitteluun sekä lihasten parempaan aktivointikykyyn.

Ensi kerralla käsittelyssä Jonnan ruokavalio sekä siihen tehtävät muutokset. Pysy kuulolla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MITEN PRÄSSÄÄT?

Jalkaprässi on varmaan yksi suosituimmista kuntosalilaitteista jalkoja treenatessa. Laitetaan vaan jalat levylle ja työnnetään. Onko se näin yksinkertaista? Ei ihan. Jalkaprässi ei korvaa kyykkyjä. Vaikka tekisit kuinka syviä prässejä, ne eivät kehitä yhtä hyvin pakaralihaksia, vatsalihaksia ja monia muita tukilihaksia kuten kyykyt. Monelle jalkaprässi on kuitenkin hyvä etureisien lihasmassan harjoite, kun se tehdään lihastuntumalla eikä vain yritetä saada mahdollisimman paljon rautaa ylös pienellä liikeradalla. Jos haluat tasapainoiset jalkalihakset, tulee niitä treenata erilaisilla liikkeillä. Pelkkä jalkaprässi tai kyykkykään ei yksinään riitä. Miten jalkaprässillä sitten pitäisi treenata? Yksi huomioitava asia on se, miten jalat asetetaan levylle.   Asettamalla jalat keskelle lantion levyiseen asentoon saat parhaiten harjoitettua jalkoja tasapainoisesti sekä etu- että takareisien osalta. Jos taas asetat jalat leveämmälle, treenaat lähinnä lähentäjiä. Jo

PALJONKO PAINOJA?

Jos tangossa ei ole tarpeeksi rautaa, ei se lihas kasva. Mutta kuinka paljon on tarpeeksi? Paljonko nousee penkistä? Millä painolla kyykkäät? Mietitkö, että mitä väliä sillä on? Eikö se riitä, että lihaksissa tuntuu mukava polte? Miksi pitäisi pyrkiä joihinkin tiettyihin treenipainoihin? No esimerkiksi siksi, ettei kroppa kiinteydy ilman riittävää voimatasoa. Jos et ole juurikaan treenannut lihasvoimaa, huonoja uutisia: lihaksesi ovat unessa. Arkiaskareissa, juoksulenkillä ja jopa lihaskuntojumpissa lihaksesi käyttävät vain hitaita soluja. Nopeat lihassolut, ne voiman kasvattamisessa tärkeät, vain laiskottelevat. Et siis kiinteydy, eikä lihas kasva. Sinun on turha haaveilla pyöreistä pakaroista, erottuvista olkapäistä tai kivoista käsivarsista, ellet pysty liikuttelemaan riittävän isoja rautoja. Näin se vain on. Sporttisten muotojen lisäksi saat kasvaneesta voimasta ja lihasmassasta muutakin hyötyä. Aineenvaihduntasi tehostuu ja voit syödä enemmän lihomatta. Tyypillinen onge

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta. Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve. Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin l