Siirry pääsisältöön

TÄYDELLISET TREENIHOUSUT - ONKO NIITÄ?



Itsehän olen treenivaatteiden suurkuluttaja ja lompsuttelen niissä suurimman osan ajastani. Niiden pitää siis olla laadukkaat, miellyttävät päällä ja säilyttää ominaisuutensa pesusta toiseen. Omaan treenivaatekokoelmaan on kertynyt niin huteja kuin timantteja. Kerron teille nyt omat ehdottomat suosikkini.

Varsinkin treenihousuista etsin jatkuvasti niitä täydellisiä. Tiedättehän tunteen, kun joka treenisarjan jälkeen tai pitkin jumppaa pitää nostella valahtavia housuja? Ärsyttävää! Huonoista treenihousuista myös pikkarit vilahtavat läpi kyykätessä, ne litistävät liikaa tai sitten eivät ole tarpeeksi tukevat. Ainakin itse tykkään myös vähän korkeammasta vyötäröstä.

Yläosista käytän treeneissä aina toppeja, kun taas töissä paljon pitkähihaisia, varsinkin näin kylmään aikaan. Myös yläosille olen asettanut oman vaatimuslistan. Ne eivät saa olla liian tiukkoja, muttei myöskään roikkua päällä. Ei liian pitkiä ettei kroppa näytä pitkulaiselta pötköltä. Hyvän yläosan löytäminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa kuin housujen. Ihan hyviä yläosia olen löytänyt jopa H&M:n valikoimista, mutta housut ovatkin sitten jotain ihan muuta.


Dehan toppeja

Jos nyt puhutaan niistä tärkeimmistä eli housuista. Kaapeistani löytyy ainakin seuraavia: Nike, Adidas, Puma, Soc, H&M, Icaniwill, Röhnisch, Reebok, Aim, Better Bodies, SuperDrySport, Bia Brazil, Casall, Six Deuce, Beautibody, BrasilSul, Deha ja mitä lie muitakin. Joitain merkkejä löytyy useampikin. Aika hyvä kokoelma, mutta vähissä ovat käytöstä löytyvät housut.

Tämä ei sitten ole maksettu kaupallinen mainos, vaan kerron vain omista kokemuksista. Ensinnäkin housuja pitäisi päästä aina kokeilemaan ennen ostopäätöstä, mutta kivijalkamyymälöistä löytyy aika surkea valikoima niitä oikeasti hyviä housuja. Verkkokaupat ovat täynnä ihanuuksia, mutta huteja tulee myös helposti.


Nike Pro

Urheilukaupoista suosikit on löytynyt Niken valikoimista. Näihin vanhoihin Nike Pro housuihin löytyy varsinainen viharakkaussuhde. Niissä on ihana pehmeä ja mattapintainen materiaali, mutta vyötärö aika huono. Vyötärönauha rullautuu ja housuja on sitten vedeltävä ylös, kun ne valahtavat. Sopii paremmin työhousuiksi, ei niinkään treenihousuiksi. Myös Bia Brazililla ja BrasilSulilla on näitä ihania vähän paksumpia materiaaleja ja korkeita vyötäröitä, mutta ainakin itsellä vyötärö on liian löysä ja saa taas aikaiseksi sen valahtamisen tunteen. Aimit ja Better Bodiesien camot tuntuvat napakoilta ja vyötäröltäänkin ihan hyviltä, mutta harmikseni normaalikoko oli selkeästi liian pieni ja housut jääneet vähälle käytölle. Tarkoitus kun ei ole tästä pienentyä😁.

Tuntuu, että jokaisesta housusta löytyy jotain hyvää, mutta myös huonoa. Suurimmassa osassa heikkous on juurikin vyötärön kohdalla ja juuri se mikä jättää housut kaapin pohjalle. Toki sieltä löytyy niitä liian tiukkoja ja latistavia, kuin myös tukemattomia. Vaikka kokoelma on iso, niin käyttöaste pieni. Löytyisipä treenivaatevaihtokauppoja🙏.

Ystäväni houkutuksesta kävin jokin aika sitten testaamassa Dehan mallistoa. Siinä henkarilla roikkuessa housut vaikuttivat ohuilta. Ihania erikoisia kuoseja, joten valitsit muutamat kokeiltavaksi. Tunne oli aika sanoin kuvaamaton! Toiset housut oli niin keveät jalassa, kuin housuja ei olisikaan. Muutama kyykkäystesti osoitti, että housut pysyivät hyvin jalassa eikä läpi paistanut. Dehan mustat trikoot olivatkin sitten jotain ainutlaatuista. Aivan ihanat jalassa ja mikä parasta, silikonikaistaleet vyötäröllä takaavaat, että housut pysyvät varmasti paikoillaan. Näihin housuihin ihastuin niin, että ostin heti kahdet ja pari ihanaa toppiakin kylkiäisinä. 


Dehan silikonivyötäröiset housut


Dehan housuja

Deha on italialainen laatua ja luonnonmukaisuutta edustava brändi. Treenivaatekokoelmasta löytyy niin salille ja jumppiin soveltuvia vaatteita, kuin myös Joogaan ja tanssiin. Myös vapaa-ajan aivan ihania asuja. Treenitopit ovat yhtälailla kevyen tuntuisia ja juuri sopivan mittaisia.

Dehan vapaa-ajan asuja

Dehaa voi tilata verkkokaupastakin, mutta suosittelen aina sovittamista, jos mahdollista. Espoon Mankkaalta löytyy Dehaa myyvä ihana pieni putiikki Lara`s Secret. Putiikissa tunnet itsesi prinsessaksi myyjien täyttäessä pienimmätkin toiveesi. Ei tarvitse raahata sovituskoppiin kaikkia mahdollisia sovitettavia tai kuten ärsyttävimmässä tapauksissa, pukea päälle ja lähteä metsästämään itse uusia sovitettavia. Nämä ammattimyyjät nimenomaan palvelevat ja tuovat kaiken tarvitsemasi. Dehan lisäksi Lara`s Secretiltä löytyy mitä ihanimmat alusvaatteet ja uima-asut ja kaikkea muuta kivaa. Suosittelen lämpimästi piipahtamaan.


Lara`s Secret ja Dehan glitteriasu

Jotta sinäkin pääsisit tutustumaan Dehaan ja ihanaan Lara`s Secretin putiikkiin, niin ota pe 23.11 klo 7-11 nokka kohti Espoon Mankkaata! Black friday tarjouksia ja ilmaista aamupalaa!

Ja  mikä parasta, saat pe-la 23.11-24.11 kaikista Dehan tuotteista -15% alennuksen koodilla "TIME TO FIT". Tsekkaa http://www.larassecret.fi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MITEN PRÄSSÄÄT?

Jalkaprässi on varmaan yksi suosituimmista kuntosalilaitteista jalkoja treenatessa. Laitetaan vaan jalat levylle ja työnnetään. Onko se näin yksinkertaista? Ei ihan. Jalkaprässi ei korvaa kyykkyjä. Vaikka tekisit kuinka syviä prässejä, ne eivät kehitä yhtä hyvin pakaralihaksia, vatsalihaksia ja monia muita tukilihaksia kuten kyykyt. Monelle jalkaprässi on kuitenkin hyvä etureisien lihasmassan harjoite, kun se tehdään lihastuntumalla eikä vain yritetä saada mahdollisimman paljon rautaa ylös pienellä liikeradalla. Jos haluat tasapainoiset jalkalihakset, tulee niitä treenata erilaisilla liikkeillä. Pelkkä jalkaprässi tai kyykkykään ei yksinään riitä. Miten jalkaprässillä sitten pitäisi treenata? Yksi huomioitava asia on se, miten jalat asetetaan levylle.   Asettamalla jalat keskelle lantion levyiseen asentoon saat parhaiten harjoitettua jalkoja tasapainoisesti sekä etu- että takareisien osalta. Jos taas asetat jalat leveämmälle, treenaat lähinnä lähentäjiä. Jo

PALJONKO PAINOJA?

Jos tangossa ei ole tarpeeksi rautaa, ei se lihas kasva. Mutta kuinka paljon on tarpeeksi? Paljonko nousee penkistä? Millä painolla kyykkäät? Mietitkö, että mitä väliä sillä on? Eikö se riitä, että lihaksissa tuntuu mukava polte? Miksi pitäisi pyrkiä joihinkin tiettyihin treenipainoihin? No esimerkiksi siksi, ettei kroppa kiinteydy ilman riittävää voimatasoa. Jos et ole juurikaan treenannut lihasvoimaa, huonoja uutisia: lihaksesi ovat unessa. Arkiaskareissa, juoksulenkillä ja jopa lihaskuntojumpissa lihaksesi käyttävät vain hitaita soluja. Nopeat lihassolut, ne voiman kasvattamisessa tärkeät, vain laiskottelevat. Et siis kiinteydy, eikä lihas kasva. Sinun on turha haaveilla pyöreistä pakaroista, erottuvista olkapäistä tai kivoista käsivarsista, ellet pysty liikuttelemaan riittävän isoja rautoja. Näin se vain on. Sporttisten muotojen lisäksi saat kasvaneesta voimasta ja lihasmassasta muutakin hyötyä. Aineenvaihduntasi tehostuu ja voit syödä enemmän lihomatta. Tyypillinen onge

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta. Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve. Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin l