Siirry pääsisältöön

SEURAA JONNAN VALMENNUSTA OSA 10 / PÄÄTÖS


Jonnan valmennus on päättynyt lepoviikkoon. Viimeinen jakso mentiin entistä kovempaa 3-jakoisella treeniohjelmalla. Sarjat vietiin loppuun asti ja mausteina käytettiin erilaisia erikoistekniikoita. Ruoka pysyi kohtuullisen samana koko valmennuksen ajan, tosin lepoviikoille hieman vähennettiin kaloreita.

Näinkin lyhyessä ajassa saatiin hienosti kehitystä aikaiseksi💪😉.

Tässä vielä Jonnan kommentit valmennuksesta:

Lämmin kiitos kuluneista kuukausista. Päällimmäinen tunne on kiitollisuus ja haikeuskin - nyt jatkan tästä itsekseni eteenpäin entistä motivoituneempana.

Jokainen ohjauskerta ja viikottaiset omat treenit olivat tavalla tai toisella opettavaisia. Mietin paljon omaa tekemistäni ja mielelläni kuulin valmentajalta perusteluita annettuihin ohjeisiin. Sain valmennuksesta paljon vahvistusta jo omaksutulle treenifilosofialleni, mutta vielä enemmän uusia näkökulmia ja vinkkejä. Valmennus vakuutti, että ruokavalion ja levon optimoinnilla saadaan hyvin suunnitellun treeniohjelman tulokset näkyville. Mikään edellisistä ei yksin riitä.

Omat tavoitteeni valmennukselle täyttyivät hyvin. Vaikka mittaukset eivät suuria muutoksia todenna, niin peilikuva ja vaaka kertovat fyysisistä muutoksista. Massaa on siis hiukan tullut lisää, lihaksen ja rasvakudoksenkin muodossa. Treenit kulkivat hyvin ja toteutin nousujohteista harjoittelua. Edelleen palautuminen on ajoittain puutteellista, mutta nyt ymmärrän paremmin sen merkityksen kokonaisuuteen. Ruokavalio jatkuu kohdallani samankaltaisena, eli kiinnitän jatkossakin paremmin huomiota ravintoainejakaumaan. Ruoka-aineet löytyivät lähes kaikki jo ennenkin omalta lautaselta.

Olen tottunut itsenäiseen treenaamiseen omien suunnitelmien ja tietotaidon mukaisesti. Ei ollut siis pelkästään helppoa olla toisen valmennettavana. Treeniin, lepoon ja ruokavalioon liittyviä ohjeita noudatin 80/20 periaatteella, eli vähän lipsuin siellä täällä, mutta pääsääntöisesti tein mitä pyydettiin. Tämä on linjani myös jatkossa, joustavuus. Enhän ole kuitenkaan fitnessurheilija, vaan elämäntapakuntoilija. 

Haasteita valmennuksen aikana toivat lähinnä ylimääräiset työhön kuuluvat ryhmäliikuntatunnit, jotka haukkasivat palan palautumisesta. Ja kuten useimmat, myös minä sorrun helpommin herkkuihin väsyneenä. Valmennusjakson aikana sairastin flunssan lepoviikolla, eli vaikka jälleen mentiin palautumisen kustannuksella, pystyin tästä johtuen tekemään kuitenkin kaikki treenit. Alaselkä kipuili kauden puolivälissä, muutoin kroppa on tuntunut toimivalta.

Suski on valmentajana vaativa ja pikkutarkka, erittäin läsnäoleva ja auttavainen. Hän on asiakastaan varten. Suski on löytänyt vahvan oman tavan toteuttaa valmennuksiaan ja tällä päästään kyllä hyviin tuloksiin. 


Kiitos!❤

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VÄSYTTÄÄKÖ RUOKAILUN JÄLKEEN?

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta.
Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve.
Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin liikunta, ku…

SYÖTKÖ LIIAN VÄHÄN?

Luulitko, että mitä vähemmän syöt, sitä tehokkaammin laihdut? Totuus on se, että liian vähäisen syömisen seurauksena painonpudotus voi tyssätä heti alkuunsa tai ainakin hidastua oleellisesti. Lihasmassasta on turha haaveillakaan liian vähäisellä syömisellä.
Kun kehosi huomaa, että ravintoa on saatavilla liian niukasti, se tarrautuu jäljellä oleviin energiavarastoihinsa kaikin keinoin. Elimistösi menee niin sanotusti säästöliekille. Säästöliekissä energiankulutus vähenee ja aineenvaihdunta hidastuu eikä paino tällöin putoa. Kaikki ylimääräinen liike vähenee ja sitä myötä myös kulutus heikkenee. Aineenvaihdunnan hidastuessa keho ei suostu enää luovuttamaan rasvaa, vaan alkaa ottaa energiaa mm. lihaksista. Yleisin ja suurin virhe painonpudottajille on tässä tilanteessa vähentää kaloreita entisestään.
Liian vähäisen syömisen vuoksi lihasmassasi katoaa ja syömiseen liittyvät mielitekosi kasvavat. Jos saat energiaa syömisistäsi liian vähän, liikkuminenkaan ei huvita. Varoituskellojen pitäi…