Siirry pääsisältöön

NYT RULLATAAN!


Kiristää ja kipuilee, pitäisikö mennä hierojalle? Venyttely ei tuota tulosta, liikkuvuus ei parane eikä jäykkyydet lähde. Mitä jos hankkisit itsellesi rullan? Voit säästyä parhaimmassa tapauksessa hierontakäynneiltä ja mikä parasta, voit rullailla milloin vaan ilman ajanvarausta ja ihan ilmaiseksi.

Suurimmalla osalla meistä on, ainakin joskus, lihaksissaan triggerpisteitä eli ärtyneitä kipukohtia. Varsinkin liikkumattomuus ja liika istuminen aiheuttaa lihasten jumiutumista ja huonoa toimivuutta. Mutta näin käy myös aktiivisen liikunnan harrastajankin, mikäli ei satsata kehonhuoltoon. Rullauksella saadaan avattua näitä jumitiloja ja sitä myöten parannetaan kehon liikkuvuutta, mutta myös lihasten voimantuottokykyä.

Vaikka sinulla ei olisi kiputiloja eikä liikkuvuusongelmia, suosittelen silti käyttämään rullausta. Paremman voimantuoton lisäksi rullaus vähentää lihaskipuja, auttaa palautumisessa ja parantaa jopa ryhtiä. Kehonhuoltoa ei siis pidä aloittaa vasta kipujen ilmaannuttua.


Rullausta voit käyttää treenissäsi niin alkulämmittelyssä kuin jäähdyttelyssäkin. Alkulämmittelyn tarkoitushan on lämmitellä ja herätellä lihaksia. Rullauksen pitää tällöin olla kevyttä ja lyhytkestoista. Liian kova rullaus, kuten venyttelykin, alkulämmittelyn yhteydessä rentouttaa lihaksia liikaa, jolloin loukkaantumisriski kasvaa. Loppujäähdyttelyn tarkoitus on palauttaa kehoa, joten tässäkään vaiheessa ei rullausta saa tehdä liian kovaa. Rullauksen tarkoitus jäähdyttelyssä on palauttaa lihas rentoon tilaan, nopeuttaa nesteiden liikkumista ja avata treenissä mahdollisesti syntyneet kiinnikkeet. Rullaus saa tuntua, mutta ilman irvistelyjä ja lihasten jännittymistä.

Kunnollinen rullaus tehdään erillisenä harjoituksena. Tällöin voidaan käyttää kovempiakin tekniikoita, mutta ei koskaan ilman alkulämmittelyä. Kovempi rullaus on keholle rasitus, joten aloita aina nopeilla ja kevyillä sivelyillä kehoa lämmittäen. Vasta kun keho on lämmitelty, voidaan lisätä painetta. Kuitenkin niin, ettei kipua synny. Kipeitä triggerpisteitä voi työstää staattisella paineella, kovat kohdat nytkyttämällä. Jos jokin kohta on suuremmalta alueelta kipeä ja tuntuu ikävältä venytettäessä, voi kyseessä olla syvässä fasciassa eli peitinkalvossa syntyneet kiinnikkeet. Näitä voidaan avata hankaamalla ja ravistamalla. Tarkoitus on siis pitää rulla paikallaan ja liikuttaa kehoa.

Miten valitaan oikea rulla? Mitä pienempi rullan halkaisija on, sitä syvemmälle sillä pääsee. Perinteiset ja pehmeämmät rullat sopivat hyvin lämmittelyyn ja rentoutukseen. Kun taas muotoillut ja kovemmat rullat sopivat kehon syvempään huoltoon. Kun hankit rullan, muista hankkia myös käyttöopas. Jos rullaat väärällä tekniikalla ja liian kovaa, voi siitä hyödyn sijaan olla haittaa.

Itse olen useaan otteeseen kiittänyt mielessäni rullan keksijää. Niin monet kivut ja lihasjumit on rullalla saatu taltutettua, jopa alaselän ongelmat. Käytän rullaa myös syvien vatsalihasten harjoittamiseen, jonka opetan jokaiselle asiakkaallenikin. Nyt sain testattavakseni tämän kuvissakin näkyvän kätevän Handy Rollerin. Pienestä koostaan huolimatta aivan loistava! Sopiva kovuus takaa sen, että pääsee hyvin kiinni syvempiinkin osiin. Jopa isompaa rullaa helpompi käyttää, koska se vaatii vähemmän lihasvoimaa. Tämä oli rakkautta ensi rullauksella!

Hanki ihmeessä omasi!

TARJOUS:

Time To Fit -blogin lukijoille rullatuotteet -10%. Tilaa omasi osoitteesta https://mbody.info/kehonhuolto-kauppa/


Kirjoita kuponkikoodi: susan ostoskorissa saadaksesi alennuksen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta.
Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve.
Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin liikunta, ku…

SYÖTKÖ LIIAN VÄHÄN?

Luulitko, että mitä vähemmän syöt, sitä tehokkaammin laihdut? Totuus on se, että liian vähäisen syömisen seurauksena painonpudotus voi tyssätä heti alkuunsa tai ainakin hidastua oleellisesti. Lihasmassasta on turha haaveillakaan liian vähäisellä syömisellä.
Kun kehosi huomaa, että ravintoa on saatavilla liian niukasti, se tarrautuu jäljellä oleviin energiavarastoihinsa kaikin keinoin. Elimistösi menee niin sanotusti säästöliekille. Säästöliekissä energiankulutus vähenee ja aineenvaihdunta hidastuu eikä paino tällöin putoa. Kaikki ylimääräinen liike vähenee ja sitä myötä myös kulutus heikkenee. Aineenvaihdunnan hidastuessa keho ei suostu enää luovuttamaan rasvaa, vaan alkaa ottaa energiaa mm. lihaksista. Yleisin ja suurin virhe painonpudottajille on tässä tilanteessa vähentää kaloreita entisestään.
Liian vähäisen syömisen vuoksi lihasmassasi katoaa ja syömiseen liittyvät mielitekosi kasvavat. Jos saat energiaa syömisistäsi liian vähän, liikkuminenkaan ei huvita. Varoituskellojen pitäi…

TÄYDELLISET TREENIHOUSUT - ONKO NIITÄ?

Itsehän olen treenivaatteiden suurkuluttaja ja lompsuttelen niissä suurimman osan ajastani. Niiden pitää siis olla laadukkaat, miellyttävät päällä ja säilyttää ominaisuutensa pesusta toiseen. Omaan treenivaatekokoelmaan on kertynyt niin huteja kuin timantteja. Kerron teille nyt omat ehdottomat suosikkini.
Varsinkin treenihousuista etsin jatkuvasti niitä täydellisiä. Tiedättehän tunteen, kun joka treenisarjan jälkeen tai pitkin jumppaa pitää nostella valahtavia housuja? Ärsyttävää! Huonoista treenihousuista myös pikkarit vilahtavat läpi kyykätessä, ne litistävät liikaa tai sitten eivät ole tarpeeksi tukevat. Ainakin itse tykkään myös vähän korkeammasta vyötäröstä.
Yläosista käytän treeneissä aina toppeja, kun taas töissä paljon pitkähihaisia, varsinkin näin kylmään aikaan. Myös yläosille olen asettanut oman vaatimuslistan. Ne eivät saa olla liian tiukkoja, muttei myöskään roikkua päällä. Ei liian pitkiä ettei kroppa näytä pitkulaiselta pötköltä. Hyvän yläosan löytäminen on kuitenkin h…