Siirry pääsisältöön

10 VINKKIÄ MOTIVAATION SÄILYTTÄMISEKSI

Elokuun puoliväli on ohitettu ja suurimalla osalla alkaakin lomat olla jo takana. Kuntosalit ja lenkkipolut täyttyvät uusista innokkaista liikunnanharrastajista ja tavoitteet odottavat saavuttamista. Onneksi olkoon mikäli kuulut tähän joukkoon! 

Valitettavan usein tuo alkuinnostus kuitenkin lopahtaa jo reilun kuukauden kuluttua, joten tässä muutama huomionarvoinen vinkki motivaation säilyttämiselle.

1. Palkkaa itsellesi personal trainer!
Valmentajan avulla voit aloittaa liikunnan turvallisesti ja tehokkaasti ja saat varmasti tuloksia. Suurin syy aloitetun liikunnan lopettamiselle on, ettei tuloksia synny.

2. Älä ahnehdi!
 Jos lähdet liikkeelle liian kovalla tahdilla, väsyt ja motivaatio lopahtaa. Ei siis tarvitse osallistua    jokaiselle jumppatunnille tai käydä joka päivä kuntosalilla. 

3. Keskity treeniin!
Keskity siihen mitä teet ja tee se kunnolla. Kovin mimmi tai jätkä kuntosalilla ei ole se, joka nostaa eniten rautaa vaan se, joka hallitsee oikeanlaisen tekniikan.

4. Muista myös levätä! 
Palautuminen ja lihasten kasvu tapahtuu levossa.

5. Syö hyvin ja tarpeeksi!
Ilman energiaa ei kukaan jaksa liikkua.

6. Valitse sellainen liikuntamuoto mistä itse pidät!
Älä siis mene vain jos kaveri haluaa, vaan mieti mitä itse haluat.

7. Aseta itsellesi tavoitteita, myös välitavoitteita!
Pidä tavoitteet konkreettisina ja helposti saavutettavina. Älä ajattele vain kiloja tai senttejä, vaan myös mitä voit tehdä tavoitteesi päästyäsi ja miksi haluat päästä tavoitteeseesi.

8. Anna itsellesi aikaa!
Oma aika on tärkeä voimavara. Käsittele omaa aikaa yhtä tärkeänä asiana kuin muitakin velvoitteitasi.  Liikuntaharrastuksella saat varmasti hetkeksi aivot narikkaan.

9. Älä anna periksi!
Liikunnan aloittaminen ei ole vaikeinta, vaan sen jatkaminen. Muista, että vaikka antaisitkin hetkellisesti periksi, sen ei tarvitse olla lopullista.


10. Tuntuuko liian hankalalta? 
 Palaa kohtaan 1.


Motivaatio löytyy sisältäsi, ei ulkopuoleltasi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VÄSYTTÄÄKÖ RUOKAILUN JÄLKEEN?

NYT RULLATAAN!

Kiristää ja kipuilee, pitäisikö mennä hierojalle? Venyttely ei tuota tulosta, liikkuvuus ei parane eikä jäykkyydet lähde. Mitä jos hankkisit itsellesi rullan? Voit säästyä parhaimmassa tapauksessa hierontakäynneiltä ja mikä parasta, voit rullailla milloin vaan ilman ajanvarausta ja ihan ilmaiseksi.
Suurimmalla osalla meistä on, ainakin joskus, lihaksissaan triggerpisteitä eli ärtyneitä kipukohtia. Varsinkin liikkumattomuus ja liika istuminen aiheuttaa lihasten jumiutumista ja huonoa toimivuutta. Mutta näin käy myös aktiivisen liikunnan harrastajankin, mikäli ei satsata kehonhuoltoon. Rullauksella saadaan avattua näitä jumitiloja ja sitä myöten parannetaan kehon liikkuvuutta, mutta myös lihasten voimantuottokykyä.
Vaikka sinulla ei olisi kiputiloja eikä liikkuvuusongelmia, suosittelen silti käyttämään rullausta. Paremman voimantuoton lisäksi rullaus vähentää lihaskipuja, auttaa palautumisessa ja parantaa jopa ryhtiä. Kehonhuoltoa ei siis pidä aloittaa vasta kipujen ilmaannuttua.

Rull…

PALJONKO PITÄÄ SYÖDÄ?

Nyt ei puhuta laihduttamisesta eikä lihasmassan kasvattamisesta, vaan yleisesti päivittäisestä energiantarpeesta.
Kaikki tarvitsevat energiaa, vaikka tarkempi määrä onkin yksilöllistä. Energian tarve on se määrä energiaa, joka pitää kehosi painon, koostumuksen ja fyysisen aktiivisuutesi hyvää terveyttä ylläpitävällä tasolla. Tarvitset energiaa perusaineenvaihduntaan (jotta sydän sykkii, keuhkot toimivat, entsyymejä ja hormoneja syntyy jne.), ruoan aiheuttamaan lämmöntuottoon, liikkumiseen ja kaikkeen muuhun tekemiseen. Energiantarpeeseen vaikuttaa mm. sukupuoli, ikä, paino, lihasmassa ja liikunnan määrä. Mitä nuorempi, mitä enemmän lihasmassaa, mitä enemmän painoa ja mitä enemmän liikkuu, sitä suurempi on perusaineenvaihdunta ja sitä suurempi on päivittäinen energiantarve.
Suurin osa energiastasi kuluu perusaineenvaihduntaan ja kun tähän lisätään fyysinen aktiivisuutesi, saadaan päivittäinen energiantarpeesi. Kokonaisuuteen vaikuttaa paljon muukin päivän aktiivisuus kuin liikunta, ku…